5 TIPS PÅ AKTIVITETER SOM ÄR BRA FÖR DIG OCH DINA BARN

Det behöver inte kosta för att hitta på roliga aktiviteter tillsammans. Här listar vi 5 olika aktiviteter som är helt gratis och dessutom bra för dig och dina barn. 


1. UTFORSKA NATUREN

Vandra i skogen eller på stranden och leta upp stenar, pinnar, kottar och löv att ta med hem och pyssla med sen. Spela naturbingo, den som får 5 i rad och den som fyller hela bingobladet får bingo. Ta med varm choklad och grilla korv över öppen eld, så blir det en härlig dag utomhus! 


Bingoblad hittar du om du googlar ”naturbingo”. 


2. MORGONTRÄNING MED BARNEN

På med träningskläderna och städa fri en öppen yta hemma. Kryp på alla fyra, kör armhävningar, X-hopp, situps, burpees, utfall och knäböj, rulla runt och hoppa upp. Gör varje övning 1 minut, pausa 30 sekunder mellan varje övning, kör alla övningarna 2-3 rundor. 


Eller så kanske gör ni en hinderbana av sånt ni har hemma? 

3. LIRA BOLL

Att spela boll är en uppskattad aktivitet för liten och för stor. Träna på att trixa, hur många touch klarar ni utan att bollen slår i marken? Lär in en ny fint, spurta och stanna med bollen och öva riktningsförändringar. Använd pet-flaskor som koner och dribbla i sick-sack mellan "konerna".


Varför inte bjuda vänner och familj på en match på fotbollsplanen i ditt grannområde?  


4. FLYG MED DRAKE

En blåsig dag blir det perfekt att komma ut och flyga drake. Kanske har ni en drake redan, annars är det en fin aktivitet att göra en egen drake av lätta pinnar, papper och ett långt snöre med handtag. Dekorera gärna i fräsiga färger! 


Instruktioner och inspiration finns om du googlar ”göra egen drake”


5. DISCO
 

Släck ner ljuset, ta fram discolampan (om du har en) och klä ut er i glittriga kläder. På med favoritmusiken och skaka loss! Träna på att hålla takten eller göra rörelser till musiken. Tävla i limbo eller kör dans-stopp och låt barnen styra musiken.