RYGGENS DAG 16. OKTOBER

2jpg

Ryggont kan vara besvärligt och begränsande, men är sällan farligt. Om du råkat ut för en skada läker den oftast inom 3 månader. 85 % av alla ryggproblem är dock ospecifika. Det betyder att det inte finns en skada eller vävnadsförändring som orsakar smärtan.

3jpg

Oftast går smärtan över av sig själv inom några dagar till veckor. Fortsätt att hålla dig aktiv i den mån du kan. Om ryggsmärtan håller i sig beror det oftast på exempelvis oro, nedstämdhet, stress och spänningar, stillasittande eller sömnbrist. Behandlingsmetoder som starka smärtstillande, kortisoninjektioner och operationer har visat sig att INTE vara särskilt effektiva mot ryggbesvär. Manuell behandling, anpassade övningar och rådgivning är bättre alternativ för att få kontroll över ryggsmärtan!

4jpg

NÄR SKA DU SÖKA LÄKARE?
Om du fått ont efter att du har varit med om en olycka ska du söka akuten omgående. Likaså ska du söka läkare om du i samband med ryggbesväret fått domningar i underlivet, smärta i mage eller bröstkorg, om du har feber eller känner dig sjuk, om du inte känner av när du behöver gå på toaletten eller har en cancersjukdom.
#worldspineday
 #internationellaryggdagen #kiropraktor #naprapat #playformancetomelilla #ryggochidrottsklinikeniTomelilla #enrörligarevardag