FORMTHOTICS

INDUVIDUELLT FORMGJUTNA FOTINLÄGG 


Den djupa hälkoppen ger ökad stabilitet och kontroll för hälen. Stötabsorberingen minimerar kraften ifrån hälen och upp i benet. Foten stabiliseras i sin neutrala position och ger stöd längs medial sida. Detta utan att "låsa" foten och förhindra fotens naturliga rörelse av pronation och supination.

VAD ÄR FORMTHOTICS?

Formthotics har gjort fotinlägg till skor i mer än 30 år, och hjälpt många med ömhet och smärta i både fötter, knä, hälsena, lår, höfter och rygg.

HUR FUNGERAR DET?

Fotinläggen från Formthotics är till 100% formad för bara din fot och ger dig det bästa och mest bekväma stöd. 

Fotinläggen är tillverkade av polyetylenskum med stängda celler och är 3D urfrästa av skumblock. Detta gör att fotinlägget på sin högsta punkt (hålfoten) aldrig blir för hårt och foten får behålla sin naturliga rörelse.  

VAD KAN MAN FÖRVÄNTA SIG?

 Formthotics-inläggen värms upp och formgjuts efter just dina fötter i dina skor så att de blir helt anpassade till din fot. Det gör att hela fotsulan får kontakt med underlaget och leder till en förbättrad balans. 

Med Formthotics i skorna kan man förebygga och reducera smärta i fötter, hälar, underben, knä, höft och rygg.SÅ HÄR GÅR DET TILL:

    Efter analys av dina fötter och ditt belastningsmönster väljs rätt typ av inlägg ut av din terapeut.

    Därefter värms inläggen upp och formas efter dina fötter.


    Formthotics kan sedan användas i både vardagsskor, arbetsskor och olika typer av sportskor, det är lätt att flytta inlägget mellan olika skor!

  • Ultimat komfort för dina fötter.
  • Ett fotinlägg från Formthotics väger endast 19 gram!
  • Formthotics fotinlägg passar de flesta typer av skor och aktiviteter.
  • Formthotics fotinlägg optimerar belastningsförhållanden, ger bättre balans och ett bekvämt stöd utan att låsa fotens naturliga rörelser.