JOINT ACADEMY

BEHANDLA ARTROS OCH LEDVÄRK DIREKT I MOBILEN


Smärta, stelhet och minskad rörlighet i leder kan ha stor påverkan i vardagen. Artros i exempelvis höft eller knä är den vanligaste ledsjukdomen i Sverige. Med rätt behandling vid rätt tidpunkt kan man minska smärtan och få tillbaka ett aktivt liv.

VAD ÄR JOINT ACADEMY?

Joint Academy är en extern digital tjänst för artros och ledvärk. Behandlingen erbjuds via app och finns tillgänglig var och när du vill.

HUR FUNGERAR DET?

När du påbörjar din behandling får du kontakt med en personlig fysioterapeut som hjälper dig att komma igång med ditt individuella träningsprogram. Programmet består av enkla övningar som stärker musklerna runt lederna, vilket avlastar samtidigt som smärtan minskar och rörligheten ökar. 

Övningarna som visats ha mycket god effekt tar bara 5-10 minuter om dagen. Din fysioterapeut handleder dig i förloppet och ni har regelbundna uppföljningar via appen. Du kan enkelt följa dina framsteg varje vecka.

 

VAD KAN MAN FÖRVÄNTA SIG?

Anpassad träning har i vetenskapliga publikationer visat att smärtan minskar  och den fysiska funktionen ökar vid både artros och ledsmärta. 

Studier visar dessutom att patienter som använder Joint Academy ändrar sin inställning till operation och minskar sitt behov av smärtstillande medicin.

MED JOINT ACADEMY
FÅR DU:

  • Personlig fysioterapeut för stöd och uppmuntran
  • Individuellt träningsprogram
  • Utbildning och påminnelser dagligen
  • Verktyg för att följa din utveckling
  • Sociala patientgrupper

  • 100 000+ behandlade patienter
  • 99 % patientnöjdhet 
  • Patientavgift 0 kronor*

Såhär kommer du snabbt och enkelt igång:


1. Uppge ditt mobilnummer här
2. Ladda ner appen via SMS
3. Logga in säkert med BankID
4. Få kontakt med en fysioterapeut 
5. Påbörja din behandling

 

Det enda som krävs är att du har en bekräftad artros i höft/knä eller att du har haft ett fysiskt besök hos oss där din kiropraktor/naprapat bedömt att du uppfyller antagningskriterierna.

Skriv in ditt mobilnummer på vår partnersida hos Joint Academy, ladda ner appen via SMS och logga in säkert med BankID.

Du får en personlig fysioterapeut som digitalt hjälper dig att komma igång och stöttar dig genom processen.

Varje dag får du 2 enkla övningar som tar 5 minuter att genomföra. Övningarna stärker muskler runt leden och minskar smärta.

* Patientavgiften är 0 kronor under en begränsad period. Detta är oberoende om man har frikort eller inte, och oberoende av var man bor i landet. Din hemmahörande Region/Vårdcentral debiteras för dina digitala besök med fysioterapeut. Efter den begränsade perioden med sjukvårdsbehandling kan du välja att fortsätta att prenumerera på tjänsten i Premium. Du får information om Premium i appen i god tid innan din sjukvårdsbehandling är slut, informationen innehåller även kostnad och tillgängliga prenumerationslängder.