BIRTHE ROSENBLAD

LEGITIMERAD KIROPRAKTOR, ÄGARE, VD

Birthe har en 5-årig mastergrad i klinisk biomekanik (kiropraktor) från Syddansk Universitet i Odense, Danmark. När hon blev klar med utbildningen i 2012, började hon jobba på kiropraktorklinik i Ystad och senare även i Malmö.

Efter avslutad assistenttjänstgöring på Ystads lasarett och legitimering i 2014, blev hon VD för Playformance AB. I januari 2015 öppnades kiropraktormottagningen i Bodygallerian, men från mars 2020 finns Playformance i egna lokaler på Bangatan i Tomelilla.

Birthe kommer ifrån Norge och har under uppväxten, utöver att gå i norska fjällen, varit aktiv i skidor, simning, fotboll och handboll. 
Under gymnasietiden satsade hon på alpin skidåkning på nationell nivå samtidigt som hon läste naturvetenskapsprogrammet. Det är genom idrotten som intresset för människans rörelseapparat vuxit fram och som senare ledde henne in i kiropraktoryrket. Idag är hon över genomsnittet glad i snö och väljer gärna skidsemester framför solsemester.

Hon har ett speciellt intresse för stress/utmattning och effekterna det har på kroppen. Det kan exempelvis ge allt från huvudvärk och magont till hjärntrötthet och muskelspänningar.