JOHN ANDERBERG

LEGITIMERAD NAPRAPAT

John har en 4-årig yrkesexamen från Naprapathögskolan i Stockholm. Han blev klar med sin utbildning under året 2019 och jobbade därefter på en multimodal rygg- och idrottsklinik i Allingsås. Sommaren 2022 vände han hem till Österlen igen och har jobbat i egen regi utanför Simrishamn. 


Såhär säger John om sig själv: 

Enda sedan barnsben har jag fascinerats av kroppen och allt vad det innefattar med anatomi, fysiologi m.m. Jag valde att följa mitt intresse och efter fyra års studier i Stockholm tog jag min Naprapatexamen år 2019, följt av ett antal utvalda utbildingar inom rehab, träning och behandlingsmetoder i både Sverige och USA. Efter fyra års tid som anställd på en rygg- och idrottsklinik strax utanför Göteborg tog jag till slut beslutet att flytta hem till Österlen igen för att starta ett nytt kapitel i livet med en egen klinik.


Med erfarenhet så har jag insett att mitt jobb som naprapat inte alltid är så enkelt som jag en gång trodde. Saker och ting är sällan svart eller vitt. Smärtor och besvär i kroppen kommer sällan ensamt och gör oftast så av en anledning. Symptom och orsak till ett problem kan vara två helt skilda saker. Till exempel behöver nackspärr nödvändigtvis inte komma ifrån nacken, utan kan mycket väl vara ett symptom på att orsaken till smärtan egentligen sitter längre ned i ryggen, axeln, eller varför inte i ett knä? Jag utgår därför alltid från att se ett problem utifrån flera synvinklar och ur perspektiv där hela kroppen studeras som hel enhet, istället för separata delar.