DU VET INTE HUR DU SKA BÖRJA

Ursäkterna kan verka oändliga, tröskeln jämt för hög. Vi vet ju alla fördelarna med att vara fysiskt aktiva och ändå så ska det vara så svårt. Hur ska man börja?

1 Börja idag, nu, med detsamma. Med (nästan) vad som helst. Det finns stora hälsofördelar att gå från att göra inget till att göra något.

2 Ställ träningsskorna framför ytterdörren. Häng träningskläderna längst fram i garderoben. Ta fram träningsmattan och lägg den framför TV’n. Häng upp romerska ringar i trappan. Sätt upp en träningsstång i dörren eller en ribbstol i köket. Skapa en miljö som bjuder in till mer rörelse i vardagen!

3 Gör något roligt! Träning måste inte vara på gymmet om du tycker det är tråkigast i världen. Kontinuiteten är viktigast. Om det sen är agility eller golf eller simning eller något helt annat spelar mindre roll. Gör något du tycker om att göra, så håller motivationen längre.

4 Berätta för din familj och dina vänner om ditt mål med träningen, så ökar sannolikheten att du kommer hålla igång även när motivationen tryter.

5 Involvera vänner och familj. Spela boll med barnen, klättra i klätterställningen tillsammans eller tävla om att komma först till lekplatsen. Avtala med en kompis att träffas för en promenad, gå till utegymmet, peppa eller utmana varandra digitalt.